Tämä resepti on alunperin muistaakseni toiseksi uusimmasta Ruoka Pirkasta.

1270287847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JAUHELIHA-FETAJUUSTOKÄÄRÖT

  • 400g jauhelihaa
  • 1dl korppujauhoja
  • 2dl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • ½rkl öljyä
  • 1 muna
  • ½tl suolaa
  • ½tl mustapippuria tai pippurisekoitusta

Täyte:

  • n.150g salaattijuustokuutiota (marinadissa)
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota n.10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla rasvassa. Lisää korppujauhoihin sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä murekeseos kylmällä vedellä kastellulle leivinpaperille (tai työpöydälle) vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy ruuduiksi ja levitä niille juustokuutiot ja basilikan lehtiä. Rullaa kääryleet kiinni ja asettele pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n.20 minuuttia.

 

Itse koin helpommaksi tehdä niin, että ottaa mureketaikinaa suoraan käteen ja tunkee siihen suoraan fetaa ja basilikaa. Oli nimittäin ainakin mulla sen verran märkä taikina, että rullaaminen ei todellakaan onnistunut samalla lailla kuin Aki Wahlmanilla. :) Hyviä tuli toki, valmistustapa voi olla vaan helpompi eri lailla tehtynä. Meillä näitä syötiin valkosipulikuorrutettujen Rainbowin lohkoperunoiden kanssa ja tein ihan pussista pippurikastikkeen.