Näiden suussasulavien keksien reseptin oon tietääkseni löytänyt Yhteishyvän Ruokamaailma-lehden sivuilta, sitä en kyllä tiedä kuinka vanhasta lehdestä. Näitä keksejä tein kuitenkin, kun viime syksynä kokoonnuimme meidän yliopistoporukan kanssa toista kertaa mökkeilemään Muurameen. Ollaan siis kaikki opiskeltu opettajiksi Jyväskylässä, ja porukka on hajonnut sen jälkeen jo ympäri Suomea. Mökkeily on siis ihana keino nähdä kaikki edes kerran vuodessa. :) Mutta se ohje siis...

1296225963_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

SUKLAARUSINAKEKSIT

  • 200g voita
  • 1½dl sokeria
  • 1 muna
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 160g (2pkt) suklaarusinoita

vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon suklaarusinat. Nosta taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämistilaa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 7-10 minuuttia.

 

Meidän joukossamme on yksi vegaani, joten tein nämä keksit ilman munaa, hyvin onnistuivat niinkin. Jännitin kyllä pysyykö taikina tai keksit ollenkaan kasassa, kun en laittanut taikinaan mitään korvaavaa sitovaa ainetta. Hyvin toimi, hyvältä maistui. Muitakin herkkuja meillä oli kahvipöydässä...

1296225977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Etualla on minun tekevät lime-valkosuklaafudget, keskellä S.K:n tekemää ihanaa omenapiirakkaa, ja S.J-R:n tekemää valkosuklaa-mustikkarahkaa. Kyllä tällä satsilla kelpasi kahvitella. :)