Tällaista väsättiin tänä iltana...

1285007434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lihana oli veljeltäni saatua loistavaa naudan sisäfilettä. Miekkonen vain yksinkertaisesti suolasi ja pippuroi lihan, ja paistettiin mediumiksi pihvipannulla (noi parilaraidat on vaan niin ihanat :) ). Lihan seuraksi tehtiin lohkoperunoita, joihin hierottiin valmis yrttikuorrute. Perunoissa meni uunissa n.30 minuuttia. Kerrankin tuli mukavan rapsakoita perunoita, tuota kuorrutetta täytyy käyttää joskus uudelleenkin. Salaatissa oli jääsalaattia, avocadoa, appelsiinia, kurkkua ja tomaattia. Kastikkeen virkaa toimitti etikka-öljyseos, jonka maustoin sitruunapippurilla, suolalla ja sokerilla. Uunitomaatin sisälle tein täytteeksi öljyssä marinoitua fetaa ja mustia ja vihreitä oliiveja sekaisin. Uunissa n.20 minuuttia, meni tosin hieman ylikypsäksi, eli 15 minuuttiakin riittäisi... Nuo pienet pallerot on Pirkan valkosipuli-persilja crostineita, joissa päällä on valkosipulirahkalevitettä, jonka resepti täältä löytyy jo pariinkin otteeseen. Pihvin päällä on valmis HK:n punaviinikastike, joka vain lämmitettiin kattilassa. Voi luoja, että oltiin sitten täynnä aterian jälkeen...

1285007496_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkkäriksi tekaisin jotain hyvin yksinkertaista. Tuo mousse etualalla on Blå Bandin Cappuccinomoussea suklaahipuilla (ei nyt tokikaan yhtä hyvää kuin ittetehty mousse, mutta kiireessä saa kelvata...). Seurana appelsiini"fileitä" ja karhunvatukkaa. Olin ostanut tuoreita viikunoita, joten niistä tuli moussen seuraksi kaveri. Halkaisin viikunat neljään osaan ja laitoin lohkot uunipellille. Ripottelin päälle reilusti fariinisokeria ja valutin vielä hunajaakin. Uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi, tai kunnes sokeri on sulanut ja pinta karamellisoitunut. Yksinkertainen herkku, maittoi ainakin meille.