Mä en tiedä mikä himo mulle on viime aikoina iskeny anjoviksiin... Mä en mielestäni ole aikaisemmin niistä edes tykännyt, mut nyt viime aikoina niitä on tehny ihan hulluna mieli! Ja ei, en muuten ole raskaanakaan, ei johdu mielihalut siitä! :D Kokeilin sit tällaista risottoreseptiä, Ruokapirkasta otettu...

1241336205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunainen anjovisrisotto

5 annosta

  • 6dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 100g salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1rkl öljyä
  • 4dl risottoriisiä (esim. arborio)
  • 1½dl valkoviiniä
  • ½dl sitruunanmehua
  • 10 anjovisfileetä
  • 2dl ruokakermaa
  • (kapriksia)
  • ½dl hienonnettua persiljaa
  • parmesaania raastettuna

Kuumenna kattilassa vesi ja liemikuutio. Hienonna sipulit. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja kuullota sipulit kevyesti. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua läpikuultaviksi. Kaada riisin joukkoon valkoviini ja sitruunanmehu. Anna nesteen imeytyä, lisää sen jälkeen kasvislientä aina kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Hienonna anjovisfileet. Kun liemi on haudutettu riisiin, lisää ruokakerma, hienonnetut anjovikset ja kaprikset. Anna hautua vielä n.10 minuuttia. Lisää lopuksi persiljasilppu ja raasta päälle paljon parmesaania.

Kuva tuli otettua vasta jälkikäteen, kun risotto oli jo ikävästi kuivunut... Maku oli ihan jees, tosin viinin määrää vähentäisin puolella desillä, ainakin tuo mun kuiva valkkari maistui aika pistävältä. Mut kyllähän tuo syötävää oli, kannattaa kokeilla!