Me Naiset lehdessä oli jokunen viikko sitten teeaiheinen juttu, jossa esiteltiin maattain erilaisia tapoja juoda teetä, ja samalla teen kanssa nautittavia syötäviä. Innostuin siis tekemään skonsseja, ja oli kyllä ihan mukava uus tuttavuus.

Skonssit

  • 4dl vehnäjauhoa
  • ½dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1/4tl suolaa
  • 2tl leivinjauhetta
  • 100g voita
  • 1 muna
  • 1dl maustamatonta jogurttia
  • ½dl rusinoita

Sekoita jauhot, sokerit, suola, leivinjauhe ja voi kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna, jogurtti ja rusinat, sekoita nopeasti taikinaksi. Pyöritä taikina n. 5cm paksuiseksi tangoksi ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia kiekkoja. Laita kiekot pellille ja paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa skonssit lämpiminä hillon ja paksun kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

1237545607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e